Harc a mellrák ellen, szűrőbusz érkezik Újszászra és Túrkevére is – videóval

Megosztás

A mellrák a nők körében a leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely minden évben milliókat érint világszerte. Most Újszászon és Túrkevén is megérkezik a modern technikával rendelkező GE HealthCare szűrőbusz.

Bár a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel jelentősen hozzájárul a betegséggel járó kockázatok csökkentéséhez, sokan, tartva a folyamat esetleges kellemetlenségeitől, nem teszik meg a szükséges lépéseket. Annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a női egészségtudatosság fontosságára, a nemzetközi nőnap alkalmából Magyarországra érkezik a legmodernebb technológiával felszerelt GE HealthCare Mammo busz, amely a közép- és kelet-európai régióban elsők között hazánkban biztosít mammográfiai szűréseket.

A busz itt tartózkodása alatt közel 500 nő vesz részt a magas színvonalú berendezéssel elvégzett vizsgálatokon Budapesten, Újszászon és Túrkevén. A kezdeményezés nyitó rendezvényén különböző területekről meghívott szakemberek járták körbe, hogyan tudnak együttműködve, közösen tenni azért, hogy a szükséges és ajánlott szűrővizsgálatokon minél többen részt vegyenek az egészségük megőrzése érdekében.

A közép- és kelet-európai régióban idén először hazánkban biztosít mammográfiai szűréseket a GE HealthCare Mammo Busza. A busz 3 hétig tartózkodik Magyarországon, amely idő alatt közel 500 nő vesz részt a magas minőségű berendezéssel elvégzett vizsgálatokon először Budapesten, majd Újszászon és Túrkevén.

A GE HealthCare-ről

A GE HealthCare az orvostechnikai eszközök, digitális megoldások és a molekuláris diagnosztika világszerte vezető innovátora. Elkötelezett a holisztikus megoldások, szolgáltatások és adatelemzések biztosítása mellett, amelyek hatékonyabbá teszik a kórházak működését, eredményesebbé az egészségügyi dolgozók munkáját és célzottabbá azokat a terápiákat, amelyek révén a páciensek egészségesebbek lehetnek. A betegeket és az egészségügyi szolgáltatókat több mint 100 éve kiszolgáló GE HealthCare a személyre szabott, összekapcsolt és együttérző orvoslást teszi lehetővé, miközben leegyszerűsíti a betegút egészét. A képalkotó diagnosztika, ultrahang, betegfigyelő berendezések és molekuláris diagnosztika üzletágai együttesen segítik a betegellátás fejlődését a diagnózis felállításától kezdve, a kezelésen át, a monitorozásig. A GE HealthCare egy 19.6 milliárd dolláros üzletág, amely 51 000 alkalmazottal dolgozik egy olyan világ megteremtésén, ahol az egészségügy határtalan. 

Az eljárásról videós összeállítás is készült, ezt IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Kapcsolódó cikkek